Kursus Pensijilan Malaysia’s Body Language Facilitator Program

Hanya Dalam Masa 3 Hari Saja, Anda Mampu Meledak Keyakinan, Membina Keyakinan & Kepercayaan Serta Membongkar Rahsia Tersembunyi Dalam Perhubungan Manusia Dengan Mudah!

TONTON VIDEO INI DAHULU!

Maknanya, kita boleh tahu dengan cepat sama ada seseorang jujur atau tidak, bercakap benar atau bohong, atau dapat rasa apakah emosi dan perasaan mereka ketika itu hanya dengan melihat bahasa badan mereka? WOW…menarik!!!

Jika Ya, INILAH MASANYA! Masa untuk kita UPGRADE DIRI dengan mempelajari dan memahami BAHASA BADAN BARU yang praktial, mudah diaplikasi serta terbukti berjaya.

Adakah anda sedang atau pernah berhadapan dengan isu-isu seperti ini?

Jika YA, anda boleh menemui jawapannya di sini!!!

Bahasa badan ialah komunikasi bukan lisan yang melihat pergerakan badan seseorang seperti gestures, postur badan dan mikro ekspresi wajah untuk memahami suatu mesej yang disampaikan. Memandangkan impak komunikasi bukan lisan dalam hidup kita merangkumi antara 60-70%, kita boleh menggunakan bahasa badan untuk tampil lebih berjaya sama ada dalam karier, bisnes, perhubungan, atau apa saja yang melibat hubungan sesama manusia.
Kebiasaannya, apa yang disampaikan oleh seseorang melalui percakapan tidak melambangkan kebenaran yang cuba disampaikan. Oleh kerana itu, kadangkala kita merasakan sama ada adakah kita boleh mempercayai seseorang melalui percakapannya, kerana bahasa badan mereka memberikan maksud sebaliknya. Menurut Janine Driver, pengasas Body Language Institute di USA, pernah menyatakan sekiranya berlaku konflik di antara kata-kata dan bahasa badan, ambillah bahasa badan sebagai jawapannya.
Apa yang lebih menarik, banyak kajian telah dijalankan menunjukkan terdapat kaedah yang tepat untuk membongkar maksud bahasa badan seseorang untuk mengetahui apakah yang difikirkan atau memahami emosi yang dilalui seseorang. Kata-kata boleh menipu tetapi bahasa badan hanya membongkarkan kebenaran.
Dengan ilmu ini, kita dapat melihat maksud tersembunyi di kalangan keluarga, rakan sekerja, pasangan, pelanggan atau sesiapa sahaja. Selain itu, dengan ilmu ini juga, kita boleh mempamerkan diri lebih berkeyakinan dan berkarisma di hadapan orang lain.
Cara terpantas untuk maksud tersirat ialah membaca serta mengintepretasi bahasa badan dengan tepat. Emosi seseorang yang sebenar adalah pada 0.2 saat sehingga 1.4 saat sahaja. Jika ia lebih daripada itu, bermakna seseorang mempamerkan emosi yang dibuat-buat. Oleh itu, adalah penting untuk mengetahui dan mempelajari ekspresi wajah mikro yang bersifat universal, terima kasih atas kajian yang dijalankan oleh Dr. Paul Ekman.
Kita juga boleh mempamerkan bahasa badan yang betul dengan mengaplikasinya dengan baik. Orang lain akan melihat kita sebagai seorang yang berkarisma, berpengaruh dan boleh dipercayai. Ia akan membuka banyak peluang keemasan untuk kita ambil, sama ada dalam bisnes, sesi kaunseling, di mahkamah, pemimpin masyarakat atau organisasi dan sebagainya.
Kalau bahasa badan boleh membuat kita dipandang hebat di mata orang lain, ia juga memberi kelebihan lain kepada kita. Dengan melihat dan mengintepretasi bahasa badan orang lain dengan tepat, ia juga boleh menjadi satu strategi kepada kita khususnya kepada yang terlibat dalam bisnes, terutama kepada bahagian pemasaran dan jualan.
Bayangkan jika kita sedang memberikan penerangan tentang produk dan kita dapati bahasa badan pelanggan mempamerkan maksud yang tidak menyenangkan, kita boleh mengubah cara pendekatan penerangan kita agar sesuai dengan kecenderungan dan minat pelanggan. Strategi yang betul akan menarik pelanggan untuk bersetuju untuk mendapatkan produk kita.
Bukat hanya dalam bisnes, kita juga boleh menggunakannya di dalam bidang masing-masing seperti menduduki atau mengendalikan temuduga, mengesan penipuan, sesi kaunseling, siasatan jenayah dan sebagainya.

Saya ingin bertanya dan saya mahu anda berfikir semasak-masaknya sebelum menjawab. Adakah anda…

Jika jawapan  anda mengatakan ‘YA’, inilah kursus yang anda boleh sertai supaya 2017 menjadi tahun terbaik dalam hidup anda!!!

DR. HAJAH ZAINAB BINTI OSMAN

Ketua Bahagian Sumber Manusia,

Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)

MOHAMAD ASHAARI BIN AWAB

Pegawai Psikologi,

Universiti Putra Malaysia (UPM)

KAMI HANYA MENGAMBIL 30 ORANG PESERTA SAHAJA PER SESI KERANA KAMI MENGAMBIL BERAT AKAN KUALITI ILMU YANG AKAN DIPEROLEHI OLEH PESERTA. JADILAH YANG TERAWAL UNTUK MENDAFTAR HARI INI!


g perunding komunikasi dengan jenama Pakar Bahasa Badan. Saya juga merupakan seorang Kaunselor Berdaftar (KB06867, PA 06376) di bawah Lembaga Kaunselor Malaysia. Saya berpengalaman selama 11 tahun dalam industri latihan dan pembangunan manusia.
 
Jika ditanya dari latar belakang pendidikan, saya merupakan pemegang Sarjana Sains Sosial & Kemanusiaan (PSikologi Kaunseling) dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Ijazah Sarjana Muda Ilmu Wahyu & Warisan Islam (Usuluddin & Pembandingan Agama dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA).
Antara pencapaian lain ialah,Pakar Bahasa Badan
Certified Master Practitioner of Neuro-Semantics, Master Practitioner of Neuro-Linguistic Programming (NLP) dan Master Practitioner of Hypnosis & Time-Lines dari The International Society of Neuro-Semantics (ISNS), USA. Pentauliahan dari bidang bahasa badan pula ialah Certified Micro Facial Expressions Expert (Paul Ekman Group, USA), Certified You Can’t Lie to Me (The Body Language Institute, USA) serta Certified Senior Detective of Body Language & Verbal Statement (The Body Language Expert, Malaysia).
 
Alhamdulillah, sejak melibatkan diri dalam dunia latihan dan pembangunan insan, saya telah berkongsi lebih 6,000 sesi latihan bersama sektor awam, swasta dan korporat sama ada di Malaysia dan juga Brunei Darussalam. Saya juga turut mengendalikan sesi personal coaching untuk ahli politik, pegawai tertinggi kerajaan dan juga artis.
 
Melalui penulisan tesis saya yang lalu, saya telah menjalankan penyelidikan di dalam melihat peranan bahasa badan terhadap keberkesanan sesi khidmat nasihat, dengan menjadikan sesi khidmat nasihat di Pejabat Agama Islam Daerah Hulu Langat, Bangi sebagai kajian kes . Selepas diberikan latihan bahasa badan selama beberapa sesi kepada pegawai khidmat nasihat di sana, maklumbalas yang diterima menyatakan sesi khidmat nasihat berjalan dengan lebih efektif, terutamanya ketika membina hubungan dan kepercayaan di antara pegawai khidmat nasihat dan klien, keupayaan meneliti micro facial expressions klien serta keupayaan menerokai kebenaran di dalam kenyataan klien.
 
Berdasarkan pengalaman dan ilmu yang saya perolehi, saya gunakan sebaik mungkin untuk membangunkan potensi anda agar dapat membina kehidupan yang lebih baik setelah mempelajari ilmu ini, dengan izin Allah!
 

Saya sudah bersedia untuk berkongsi ilmu dengan anda, anda pula bagaimana?!

BILAKAH PROGRAM INI AKAN DIADAKAN?

RHR HOTEL @UNITEN

24 – 26 OKTOBER   2018

9.00 PAGI – 5.00 PETANG

*WAKTU PENDAFTARAN*

8.00 – 8.45 PAGI

TUAN AFNAN BIN ABDUL FATAH

Koordinator Latihan,

Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN)

PUAN NORFAZIDAH ABD. SAMAD (AZIE SAM)

Perunding Imej

YURAN KEBIJAKSANAAN BAGI KURSUS INI ADALAH SEBANYAK

RM1,950.00 SAHAJA (TWIN SHARING)

RM2,450.00 SAHAJA (SINGLE)

KAMI MENYEDIAKAN 2 PILIHAN KAEDAH PEMBAYARAN YANG BOLEH DIGUNAKAN IAITU…

PILIHAN 1:

BAYARAN TUNAI ATAU CEK

SHAHROM HASSAN TRAINING CONSULTANT

860-188-1285

PILIHAN 2:

PESANAN KERAJAAN

@ LO

PROTWINS GLOBAL SDN BHD

5648-5630-8866

Pengambilan bagi setiap program adalah 20 orang sahaja. Anda perlu MENDAFTAR SEGERA bagi mendapatkan slot terdekat dan kelewatan mendaftar, anda TERPAKSA menunggu ke sesi berikutnya. Tarikh bagi slot berikutnya akan dimaklumkan kelak.

Yuran yang dikenakan adalah sangat TIDAK MASUK AKAL. DAFTARLAH SEGERA sementara HARGA TIDAK MASUK AKAL ini masih ada.

Semoga kita bertemu pada Kursus Pensijilan Malaysia’s Body Language Facilitator Program dalam tempoh terdekat. Semoga dengan ilmu ini, ia mampu menjadikan kehidupan kita lebih sempurna serta berjaya di dunia dan di akhirat.

Sebarang pertanyaan mengenai program ini, sila hubungi Puan Umi Laila di talian 013-3781246 atau 03-91070310.

Penggunaan bahasa badan yang betul akan membantu seorang pemimpin untuk tampil berpengaruh, berkarisma dan mempunyai aura yang tersendiri. Masyarakat atau pekerja dengan mudah akan memberi sokongan yang tidak berbelah bagi selain meletakkan kepercayaan yang tinggi untuk kita terus memimpin. Isunya, berapa ramai pemimpin yang berjaya mempamerkan kualiti ini kepada orang bawah?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off” disabled=”on” collapsed=”on”][et_pb_row admin_label=”Row”][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off” disabled=”on” collapsed=”on”][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off” disabled=”on” collapsed=”on”][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” collapsed=”on” disabled=”on”][et_pb_row admin_label=”row” disabled=”on”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” disabled=”on”]

 Kesimpulannya, dengan mendalami ilmu ini, anda akan…

KAMI HANYA MENGAMBIL 30 ORANG PESERTA SAHAJA PER SESI KERANA KAMI MENGAMBIL BERAT AKAN KUALITI ILMU YANG AKAN DIPEROLEHI OLEH PESERTA. JADILAH YANG TERAWAL UNTUK MENDAFTAR HARI INI!

Nama saya SHAHROM HASSAN K.B.P.A. Saya merupakan seorang perunding komunikasi dengan jenama Pakar Bahasa Badan. Saya juga merupakan seorang Kaunselor Berdaftar (KB06867, PA 06376) di bawah Lembaga Kaunselor Malaysia. Saya berpengalaman selama 11 tahun dalam industri latihan dan pembangunan manusia.
Jika ditanya dari latar belakang pendidikan, saya merupakan pemegang Sarjana Sains Sosial & Kemanusiaan (PSikologi Kaunseling) dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Ijazah Sarjana Muda Ilmu Wahyu & Warisan Islam (Usuluddin & Pembandingan Agama dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA).
Antara pencapaian lain ialah,Pakar Bahasa Badan
Certified Master Practitioner of Neuro-Semantics, Master Practitioner of Neuro-Linguistic Programming (NLP) dan Master Practitioner of Hypnosis & Time-Lines dari The International Society of Neuro-Semantics (ISNS), USA. Pentauliahan dari bidang bahasa badan pula ialah Certified Micro Facial Expressions Expert (Paul Ekman Group, USA), Certified You Can’t Lie to Me (The Body Language Institute, USA) serta Certified Senior Detective of Body Language & Verbal Statement (The Body Language Expert, Malaysia).
Alhamdulillah, sejak melibatkan diri dalam dunia latihan dan pembangunan insan, saya telah berkongsi lebih 6,000 sesi latihan bersama sektor awam, swasta dan korporat sama ada di Malaysia dan juga Brunei Darussalam. Saya juga turut mengendalikan sesi personal coaching untuk ahli politik, pegawai tertinggi kerajaan dan juga artis.
Melalui penulisan tesis saya yang lalu, saya telah menjalankan penyelidikan di dalam melihat peranan bahasa badan terhadap keberkesanan sesi khidmat nasihat, dengan menjadikan sesi khidmat nasihat di Pejabat Agama Islam Daerah Hulu Langat, Bangi sebagai kajian kes . Selepas diberikan latihan bahasa badan selama beberapa sesi kepada pegawai khidmat nasihat di sana, maklumbalas yang diterima menyatakan sesi khidmat nasihat berjalan dengan lebih efektif, terutamanya ketika membina hubungan dan kepercayaan di antara pegawai khidmat nasihat dan klien, keupayaan meneliti micro facial expressions klien serta keupayaan menerokai kebenaran di dalam kenyataan klien.
Berdasarkan pengalaman dan ilmu yang saya perolehi, saya gunakan sebaik mungkin untuk membangunkan potensi anda agar dapat membina kehidupan yang lebih baik setelah mempelajari ilmu ini, dengan izin Allah!
Saya sudah bersedia untuk berkongsi ilmu dengan anda, anda pula bagaimana?!

43

payment

Nak Daftar Sekarang?

Telefon @ Whatsapp @ SMS kepada Puan Umi Laila Abdul Rauaf di talian:

013-3781246

03-91070310

NOTA: TEMPAT TERHAD UNTUK 20 ORANG SAHAJA.

Saya berharap akan bertemu dengan anda pada kursus ini, dimana ia akan mengubah hidup dan kerjaya anda untuk selama-lamanya. Hanya anda yang mampu mengubah hidup anda sendiri!

Salam kejayaan,

SHAHROM HASSAN

PAKAR BAHASA BADAN

Kaunselor atau Pegawai Psikologi yang ingin menjalankan sesi kaunseling dengan EFEKTIF, iaitu dengan membina kepercayaan dan hubungan yang baik bersama klien, selain  mengetahui apa yang tersembunyi dalam fikiran klien, serta dapat mengajukan soalan yang tepat mengikut keadaan semasa klien.