BLC Basic Practitioner

Hanya Dalam Masa 3 Hari, Anda Sudah Boleh Menganalisa Bahasa Badan Sesiapa Sahaja Melalui Pendekatan Yang Mudah, Praktikal dan Diiktiraf di Peringkat Antarabangsa

 

Adakah anda seorang:

CEO, Pegawai Sumber Manusia, Trainer, Kaunselor, Guru, Usahawan, Perunding, Peguam, Doktor, Jurujual, atau pendek kata anda selalu berurusan dengan manusia?

Kami akan melatih anda, apa yang kita boleh perolehi dari memahami maksud bahasa badan seseorang:

Menguasai Kemahiran Berkomunikasi

Apabila anda telah berjaya menguasai teknik 'BLINK Conversation Technique', anda berupaya menguasai situasi seperti di dalam rundingan, jualan atau perbincangan. Contohnya, jika anda gunakan di dalam bisnes, anda dapat mengenali bahasa badan pelanggan anda dengan baik dan mengubah strategi mengikut bahasa badan dipamerkan.

Membantu Anda Mencapai Misi

Mengintepretasi sebenarnya mudah. Kami akan melatih anda untuk menterjemah maksud bahasa badan dalam setting sebenar, bagaimana untuk merangsang perbualan yang akan mempamerkan maksud bahasa badan tanpa mereka sedar dengan cara yang terbaik.

Menolak Pemahaman Mitos

Apa yang anda perolehi di dalam bacaan tidak semestinya tepat, dan oleh kerana itu kami membangunkan penyelidikan dan kadah terbaik untuk memperbetulkan semula stigma yang salah mengenai bahasa badan. Kami akan membantu dalam membetulkan apakah maklumat yang betul & menolak apa yang salah.

Terjemahkan Maksud Dengan Tepat

Anda akan mempelajari beratus-ratus maksud bahasa badan dan mengintepretasinya dengan baik. Kami akan kongsikan teknik untuk menterjemah bahasa badan menggunakan kaedah terkini sertakan kami akan bantu secara praktikal dalam menguasai maksud bahasa badan seseorang dengan mudah.

Latihan Dalam Setting Sebenar

Kita akan bersama-sama meneroka dengan mengaplikasikannya di luar kelas dengan teknik yang telah dipelajari di dalam kursus kepada oang awam. Kita akan merakam setiap interaksi dengan orang awam dan menganalisa secara bersama untuk meningkatkan kemahiran diri degngan lebih efektif.

100 Peratus Bahasa Badan

Apa yang akan anda perolehi di dalam kursus ini adalah 100 peratus mengenai bahasa badan tanpa diselitkan dari ilmu lain seperti Neuro Linguistic Programming dan sebagainya. Ia sama sekali kursus yang akan membuka minda dan dirujuk dari Jurnal Non-Verbal dari penyelidik komunikasi di dalam dunia.

Apa Kata Peserta Yang Pernah Menghadiri Kursus Bahasa Badan Kendalian Shahrom Hassan?

Dr.Hajah Zainab binti Osman, Pendaftar, Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)

Tuan Jamil Wahab, Professional Coach

Tuan Afnan Abdul Fattah, Koordinator Latihan, Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN)

Tuan Mohammad Ashaari Awab, Pegawai Psikologi Kanan, Universiti Putra Malaysia (UPM)

Bilakah Kursus Ini Akan DIjalankan?

28 & 29 Februari dan 1 Mac 2020

HOTEL BANGI GATEWAY, BANGI, SELANGOR

Akan dimaklumkan kelak

Akan dimaklumkan kelak

Akan dimaklumkan kelak

Akan dimaklumkan kelak

Pentauliahan BLC Basic Practitioner oleh Body Language Code (Malaysia) Ditauliahkan oleh BODY LANGUAGE CODE, SPAIN

Apa Kelebihan Mempelajari dan Memahami Maksud Bahasa Badan Seseorang?

MENJIMATKAN MASA

Menjimatkan masa dengan berurusan orang yang benar-benar berminat untuk berurusan dengan anda sahaja dengan menilai bahasa badan seseorang tanpa perlu mereka berkata

membina pengaruh

Anda dapat menggunakan bahasa badan dalam membantu anda membina pengaruh, autoriti dan menarik kepercayaan rakyat, pekerja dan orang bawahan dengan mudah dan praktikal

dapat mengesan penipuan

Anda dapat menggunakan bahasa badan dalam mengesan sama ada seseorang berlaku jujur atau cuba menipu kita.

kerjaya & perhubungan

Anda dapat membina kerjaya dan perhubungan yang lebih baik. Anda mampu mempengaruhi majikan, pelanggan atau sesiapa sahaja dengan menggunakan bahasa badan yang betul.

komunikator hebat

Anda berupaya menjadi komunikator yang hebat apabila anda bukan sekadar mahir berkata-kata tetapi juga mengaplikasi bahasa badan dengan bijak dan pada masa yang betul

memilih pekerja terbaik

Anda dapat memilih pekerja terbaik melalui temuduga. Ini memberikan peluang anda memilih pekerja yang bagus dan mengenalpasti 'virus' dengan lebih awal.

Yuran Kebijaksanaan adalah sebanyak RM2,990.00 sahaja dan bayaran boleh dibuat ke akaun:

 

TWINS ONE GLOBAL SDN. BHD.

564856300065

KAMI JUGA MENERIMA PEMBAYARAN SECARA:

DAFTAR SEKARANG!

KLIK DI SINI UNTUK PENDAFTARAN MELALUI SYARIKAT

Jika yuran peserta ditanggung oleh majikan

KLIK DI SINI UNTUK PENDAFTARAN INDIVIDU

Jika yuran peserta ditanggung oleh individu. Bayaran secara Tunai atau Kad Kredit diterima

Selepas Kursus, Anda akan menerima 3 Sijil iaitu:

 
Certified “Micro Expressions Practitioner”
dari Body Language Code (BLC), Malaga, Spain

 

Certified “Body Language Practitioner”,
dari Body Language Code (BLC), Malaga, Spain

 

Certified ‘Body Language Facilitator’
dari Body Language Code (BLC), Malaysia

Soalan yang sering ditanya (faq)

Sekiranya tidak dapat hadir pada saat akhir, sila hubungi Urusetia di talian 013-3781246 dan nama anda akan dimasukkan dalam batch seterusnya

Bayaran tidak akan dikembalikan pada setiap pembatalan penyertaan. Anda boleh menghantar wakil atau menyertai pada batch yang akan datang

Anda tidak dibenarkan untuk membuat sebarang rakaman sama ada visual atau audio.

Peserta yang mempunyai penyakit kronik seperti asma yang berat atau lemah jantung tidak dibenarkan menyertai kursus ini di atas faktor kesihatan dan keselamatan. Bagi wanita mengandung, sila maklumkan pada Urusetia dengan segera untuk kami menyediakan keperluan yang sesuai dengan keselesaan peserta.

Anda berhak menentukan keputusan hidup anda. Sejujurnya bagi saya, pelaburan ilmu adalah pelaburan jangka panjang yang sangat berbaloi. Anda boleh gunakan sama ada untuk diri sendiri, kerjaya, bisnes, atau dikongsikan kepada rakan & keluarga. Keputusan di tangan anda!

Berminat Sertai Kursus Ini?

Hubungi Kami Segera Untuk Menempah Tempat ditalian
013-3781246 (Puan Umi Laila Abdul Rauaf) Dengan Segera!